Shop nu makkelijk en snel al onze producten via Bol.com

Veelgestelde vragen


PRODUCTEN

Wat voor ingrediënten gebruiken jullie?
Édelie vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor alle schadelijke stoffen die tegenwoordig overal in worden gebruikt. Denk hierbij aan parabenen en diverse sulfaten. De producten van Édelie zijn allemaal vrij van SLS, SLES en parabenen. Onze producten bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten en goedgekeurde synthetische stoffen. De Elephant lijn bestaat uit producten met 100% natuurlijke ingrediënten. 

Gebruiken jullie ook palmolie? 
De palm olie die wordt gebruikt in onze producten is RSPO (Round table on Sustainable Palm Oil) gecertificeerd. Dit houdt in dat er alleen gebruik gemaakt wordt van duurzame palmolie, waarbij er strenge controles worden gevoerd op het telen van deze palmolie. Ook verkopen wij producten zonder palmolie. 

Zijn jullie producten en/of ingrediënten op dieren getest?
NEE, absoluut niet. Dit is een belangrijk punt waar wij voor staan. Dierenproeven zijn wat ons betreft echt niet oké. Onze producten zijn daarom niet op dieren getest en ook de gebruikte ingrediënten zijn dierproefvrij. 
Al onze producten bevatten ook geen enkel dierlijk ingrediënt, helemaal veganistisch dus. Een dier hoort een dier te zijn, geen proefkonijn of product.  

Wat betekent SLS, SLES en Parabeen vrij? 
Al onze producten zijn SLS, SLES en Parabenen vrij. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar schadelijke stoffen in cosmetica, schadelijke stoffen zoals Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), Sodium Laureth Sulfaat (SLES) en parabenen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze stoffen een zeer negatieve werking hebben op onze huid en gezondheid. Deze chemische stoffen reinigen zo sterk dat je het kunt vergelijken met een velgenreiniger voor je auto, helemaal niet bedoeld voor mensen dus. Over de werking van SLS, SLES en Parabenen zijn nog honderden artikelen en onderzoeken te vinden waaruit blijkt hoe ongezond deze stoffen voor ons als mensen zijn. Bij al onze producten hoef jij je hier geen zorgen over te maken, wij hebben deze chemicaliën allemaal weggelaten. Zo kun jij onbezorgd genieten! 

ZEEP / SHAMPOO BAR

Wat is een zeep/shampoo bar precies?
De zeep en shampoo bars van Édelie zijn eigenlijk gewoon een (douche) zeep en shampoo zoals je gewend bent. Alleen, zijn de schadelijke stoffen die normaal altijd toegevoegd worden, hier uit gelaten. Ook wordt er veel minder verpakkingsmateriaal en microplastics gebruikt, aangezien de zepen en shampoos niet in grote plastic flessen zitten. Dit is zowel goed voor jou als voor het milieu. 

Hoe gebruik ik een zeep/shampoo bar?
Eigenlijk is het heel simpel, je maakt je bar nat onder de kraan en je kan het direct gebruiken. Door het lauwwarme water gaat de bar schuimen en heerlijk geuren. Een shampoo bar kun je rechtstreeks over je haar wrijven en de soap bar kun je over je lichaam wrijven. Édelie verkoopt ook diverse accessoires om nog meer te genieten van je zeep. Zo zijn er verschillende zeepzakjes die ook nog eens een scrub functie hebben. Je kunt je blok zeep in één van deze zakjes doen (of een stukje van je blok zeep) en zachtjes over je lichaam bewegen. Zo scrub én reinig je je huid in één keer. En vergeet niet, je gaat ook nog eens heerlijk ruiken. 
Let wel op, het gebruik van een shampoo bar i.p.v. een gewone fles shampoo, kan even wennen zijn. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van SLS en SLES in onze shampoo bars, kan je haar wat anders/stugger aanvoelen in het begin. Dit is heel normaal omdat ook je haar moet wennen aan een nieuwe, schonere manier van reiniging. 

Hoe lang gaat een zeep/shampoo bar mee? 
Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe veel en hoe vaak je het gebruikt. Wel kunnen we zeggen dat één shampoo bar gelijk staat aan meerdere shampoo flessen. 

Hoe bewaar ik een zeep/shampoo bar?
Om je zeep en shampoo bar zo goed mogelijk te houden, verkopen wij ook schaaltjes en bakjes (natuurlijk in de luxe stijl, zoals je van ons gewend bent). De zeep- en shampoo bakjes zorgen er voor dat overtollig water wordt afgevoerd en wordt doorgelaten. Want je shampoo en zeep bar in een laagje water laten staan, daar kunnen ze niet zo goed tegen. 

Wat is het verschil tussen al jullie zeepzakjes? 
Wij hebben inderdaad vier verschillende zeepzakjes. We hebben een zeepzakje van Ramee, Sisal, Jute en Bamboo. Elk zakje heeft verschillende eigenschappen. Zo is Ramee een vezelgewas afkomstig uit de Chinese grasfamilie, het werkt peelend en antibacterieel. Sisal is een natuurlijke vezel die afkomstig is van de sisalplant, ideaal voor het scrubben van de huid. Het jute zakje is ideaal voor een exfoliërende en reinigende werking. En als laatst het Bamboo zakje, deze is zacht in gebruik en heerlijk ontspannend. Bamboo is een snelgroeiende grassoort, heerlijk zacht. 
Wist je dat je je zeep ook kan bewaren in een zeepzakje? Zo blijft het extra lang goed. 


BESTELLING, LEVERING EN RETOUR

Hoe kan ik betalen?
Onze shop biedt de volgende betaalmethodes aan: iDeal, Pay-Pal of CreditCard. 

Wanneer wordt mijn pakket geleverd? 
Wanneer je voor 13:00 uur besteld, gaat je pakket nog dezelfde dag mee met DHL. Je hebt het dan de volgende dag in huis (wegens de drukte bij de diverse postorderbedrijven kan dit momenteel langer duren). 

Wat zijn de verzendkosten? 
Verzendkosten zijn slechts € 4,95 per pakket. Dit wordt automatisch berekend bij het afrekenen. Vanaf € 75,00 is de verzending gratis. 
Bestel je vanuit België of Duitsland? Dan is de verzending altijd € 9,95 per pakket. Verzending naar andere Europese landen kost € 13,95 per pakket.
Wij verzenden helaas (nog) niet naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.


Kan ik retourneren? 
Ja, dat kan. Mits het product ongeopend en ongebruikt is. Voor meer informatie klik je hier. 

CONTACT

Hoe kan ik contact met jullie opnemen? 
Je kunt ons altijd bereiken via ons contactformulier, via e-mail of WhatsApp.
Ons WhatsApp nummer is: 06-57374855 
Ons e-mailadres is: info@edelie.nl 
Klik hier om naar ons contactformulier te gaan. 

Wanneer kan ik een reactie verwachten?
Wij proberen altijd binnen 24 uur een reactie te geven.