SHOP AL ONZE PRODUCTEN NU MET HOGE KORTINGEN VIA BOL.COM

Zijn geurkaarsen schadelijk?


Helaas zijn we ons er tegenwoordig helemaal niet echt bewust van, wat er eigenlijk allemaal qua stoffen en ingrediënten zitten in alle producten die we gebruiken. Gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer over duidelijk dat bijvoorbeeld diverse cosmeticaproducten, schadelijke chemicaliën bevatten.

Maar wist jij dat de geurkaarsen die jij 's avonds gezellig aansteekt, hoogstwaarschijnlijk vol zit met schadelijke gifstoffen? Zo gauw jij je kaars aan steekt, komen deze giftige stoffen vrij in de lucht en adem je dit in. Iewl, super heavy toch? 

Paraffine
Dit komt omdat de meeste (geur) kaarsen en waxinelichtjes worden gemaakt van paraffine. Paraffine is een stof die pas schadelijk wordt wanneer het in brand wordt gestoken (en laat dat nu net de bedoeling zijn van kaarsen 😉)
Wanneer paraffine in brand wordt gestoken, komen er verschillende kankerverwekkende stoffen vrij zoals: benzeen, tolueen en aceton. Ook produceert 'brandende' paraffine roetdeeltjes, deze roetdeeltjes adem je ook in en komen terecht in je longen. 

De lonten die in de kaarsen zitten verwerkt, zijn vaak gebleekt of bewerkt met verschillende chemicaliën. Ongelofelijk schadelijk dus en helaas ook nog zo onbekend.

Bewustwording
Édelie heeft als doel om ook mensen bewust te maken van dit soort gezondheidsrisico's. Meer dan 85% van kaarsen die je in de winkel koopt zijn op basis van paraffine was, grote kans dus dat jij dit ook in je huis hebt staan. De reden waarom bijna alle kaarsen gemaakt zijn van paraffine was, is (natuurlijk) omdat het de goedkoopste wax is. 

Bijenwas is geen oplossing
Er zijn producenten die nu bezig zijn met kaarsen op basis van bijenwas. Dit klinkt aardig, maar helaas komt hier weer een hele hoop dierenleed bij kijken. Voor kaarsen is er heel veel wax nodig, om dit te produceren wordt er gebruik gemaakt van enorme 'bijenfabrieken'. Er sneuvelen in zo'n 'fabriek' dagelijks ontzettend veel bijen of ze verliezen hun vleugels doordat ze bijvoorbeeld veel te snel en hardhandig uit de raten worden gehaald. 

Wat is wel de oplossing?
De perfecte oplossing is soja was of koolzaad was. Dit is een milieu-, mens-, en diervriendelijke wax. Niet giftig en volledig plantaardig. Het enige nadeel is, dat de prijs veel hoger ligt dan paraffine wax. Maar daar krijg je echt heel wat voor terug. De kaarsen van Édelie zijn gemaakt van pure soja was met een mix van etherische oliën. Dit is namelijk ook nog een belangrijk punt, veel sojakaarsen worden aangevuld met synthetische oliën. De wax is dan goed, maar er worden dan alsnog schadelijke stoffen aan toegevoegd door de geurolie. Hier moet je erg op letten dus mocht je een sojakaars willen aanschaffen. 

Momenteel hebben wij een aantal kaarsen in ons assortiment met fantastisch lekkere geuren. Een leuk voordeel is ook dat een sojakaars véél langer mee gaat dan een paraffinekaars. Onze kaarsen branden gemiddeld meer dan 40 uur. Shop hier onze geurkaarsen. 

Wist jij dat de meeste geurkaarsen schadelijk zijn? Ben je hier net zo van geschrokken als dat wij deden? 

Veel liefs, 
Édelie 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd