Shop nu makkelijk en snel al onze producten via Bol.com

Wat geef je iemand die ziek is of slecht nieuws heeft ontvangen?


Helaas kennen we vaak allemaal wel iemand die slecht nieuws heeft gekregen, die iets ergs heeft meegemaakt of die ziek is. Het is dan vaak moeilijk wat je zo iemand geeft. Édelie begrijpt dit en wil je hierbij graag helpen. 

Een lichtje in de duisternis
Vaak is een kaars iets wat staat voor een mooi symbool, namelijk een lichtje zijn in het donker. Dit is een mooi product wat subtiel kan overkomen en waar eigenlijk iedereen wel plek voor heeft in zijn of haar huis. 
Een geurkaars die ook nog eens een fijne, rustgevende geur geeft is daarom ideaal. Je kan zo laten zien dat je aan iemand denkt en hen leed graag wil verlichten. 

Verzorging
Wanneer iemand ziek is of bijvoorbeeld chemokuren krijgt, is de huid vaak erg gevoelig. Het is daarom fijn om een product te geven die geen schadelijke en/of irriterende stoffen bevat. De huid is ons grootste orgaan dus ook wanneer je ziek bent, is het belangrijk om dit te blijven verzorgen. Een fijne huidolie of lippenbalsem kun je dan aan iemand geven. Dit zijn makkelijke producten, want iemand die ziek is, heeft vaak geen behoefte aan een hele verzorgingsroutine. 

Verwenpakket
Het is ook fijn om een pakket aan iemand te geven met allerlei kleine verwenproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aantal zakjes thee, een fijne zeep, een mooie handgeschreven kaart, een geurkaars, een flesje met droogbloemen, een mooi leesboek of een verzorgingsproduct. 
Het is mooi als dit een subtiel pakket blijft en niet te groot en feestelijk oogt. Het blijft immers een 'cadeau' voor iemand die niet in een fijne situatie zit. 

Een handgeschreven kaart
Woorden zijn altijd goed. Tegenwoordig gaat veel contact via Social Media of WhatsApp maar een handgeschreven kaart is zoveel persoonlijker. Wanneer je het moeilijk vindt om de juiste woorden op papier te zetten (heel logisch), dan kun je gelukkig terecht op allerlei sites die al mooie kant en klare teksten en gedichten hebben gemaakt, voor diverse situaties en gelegenheden. Sluit altijd af met je eigen naam, om het nog persoonlijker te maken. 

Stel voor om te helpen
Je hoeft niet altijd iets te geven maar je kan ook juist iets doen voor diegene. Schroom niet om dit aan de persoon te vragen; vraag of je misschien boodschappen kunt doen, eten kan koken, voor het huisdier kan zorgen of wat huishoudelijke klussen kan oppakken. Vaak wanneer iemand zich in een nare en verdrietige situatie verkeerd, blijven de alle daagse dingen liggen, die meestal wel belangrijk zijn. Biedt daarom aan of je hier misschien iets voor de ander in kan betekenen. Vaak is de persoon je erg dankbaar.

Wees er gewoon voor die ander
Dit lijkt heel gewoon maar helaas ervaren mensen dat wanneer ze iets ergs mee maken of ziek worden, er veel contacten verdwijnen. Zorg dat je er gewoon voor de ander bent. Dit kan heel simpel door diegene te laten weten dat je er voor hem/haar bent, dat ze je altijd mogen bellen of berichten en dat ze niet alleen zijn. Dit is eigenlijk al het mooiste wat je iemand kan geven. 

Wat geef jij meestal aan iemand die zich niet fijn voelt? 

Veel liefs,
Édelie 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd