Shop nu makkelijk en snel al onze producten via Bol.com

Tips voor een mooi, rustig en tijdloos interieur.


Vind jij het ook zo heerlijk om lekker te rommelen in huis? Zie je ook weer vaak nieuwe trends die je graag wil neerzetten in je huis? Wij wel! Met dit blog geven je een aantal leuke interieur tips. 

Lichte kleuren 
Door het gebruik van lichte kleuren in huis, lijkt je huis ruimer. Probeer daarom je muren licht te houden, je decoratie kan je dan in donkere tinten gaan aanschaffen, zo zorg je voor een mooi contrast. Andersom kan ook, je kunt er voor kiezen door bijvoorbeeld een donkere muur te verven, zorg dan wel dat je daarvoor lichte materialen zet of hangt. 

Doe inspiratie op
Er zijn talloze bloggers, influencers en vloggers die je graag meenemen en een kijkje geven in hun interieur. Op hun kanalen kun je enorm veel inspiratie op doen. Een paar van onze favoriete bloggers zijn Judith van @Huizedop en Sanne van @Enstijl. 
Via Pinterest kun je ook zoeken naar bepaalde titels en/of onderwerpen en passende informatie vinden. Wil jij bijvoorbeeld weten wat er mooi past bij een lichte bank? Typ dan eens in 'lichte bank' en je vindt fantastische ideeën en voorbeelden. 

Gebruik natuurlijke materialen
Waar denk je aan bij natuurlijke materialen? Hout is iets wat vaak direct gezegd wordt. Maar wist je dat er tal van andere materialen zijn? Denk hierbij aan bamboe, jute, schors, touw, sisal, zeegras en rotan. En wat dacht je van kokos? Onze kokoslamp is hier een mooi voorbeeld van. Natuurlijke materialen zorgen voor een rustige uitstraling en zijn nooit uit de tijd. Ook kun je deze materialen vaak eindeloos combineren en matchen, ideaal dus wanneer je eens wat anders wil met je interieur maar niet direct je hele woonkamer wilt omgooien. 
Een groot pluspunt is ook nog eens dat dit vaak duurzame materialen zijn, heel wat anders dan veel plastic 'troep' die ook nog eens bekend staan om hun milieuvervuilende werking. 

Probeer
Vind je het moeilijk wat wel en niet bij elkaar past? Dat snappen wij best. Doe eerst eens inspiratie op, je kan het makkelijk maken door bijvoorbeeld gewoon een plaatje of foto 'na te maken´. Ga opzoek naar dezelfde soort producten, kleuren en/of materialen en probeer dit gewoon ook zo na te maken in jouw huis. Schroom niet om ook je eigen idee hierin uit te werken. Je weet pas wanneer je iets echt leuk vindt wanneer je het hebt geprobeerd. 
Wat ook vaak helpt is om je product op verschillende plekken in huis neer te zetten en dan te kijken waar jij dit het mooist vindt staan. Zo kan een bepaalde tafellamp veel mooier uitkomen in het linkerhoekje van je huis dan bijvoorbeeld rechts boven op je kast. 


Vraag hulp
Tegenwoordig zijn er genoeg interieurstylisten te vinden, dus wanneer je er echt niet uit komt, kun je altijd hun eens vragen. Interieurstylisten kunnen je advies geven of wanneer je dat wenst je hele huis onder handen nemen. Maar misschien heb je ook wel een vriend, vriendin of familielid waarvan je het huis erg mooi vindt ingericht, vraag hun eens om advies. Vaak vinden ze het een groot compliment en helpen ze je graag. 


Volg de trends
Tegenwoordig spelen alle winkels al heel snel in op de woontrends van aankomend jaar. Kijk dus eens op hun webshops, bekijk hun (online) folders en doe inspiratie op. 
Onthoud dat het inrichten van je huis, niet goed of fout kan. Het is jouw eigen smaak. 

Heb jij nog leuke interieurtips voor ons? 

Liefs, 
Édelie 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd