SHOP AL ONZE PRODUCTEN NU MET HOGE KORTINGEN VIA BOL.COM

5 tips tegen een droge huid


Iedereen kent het wel, een droge en gevoelige huid. Je huid kan trekkerig aanvoelen en zelfs wat geïrriteerd zijn. Hoe komt dat eigenlijk? 

Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor je een droge huid kan krijgen. Wist je dat het zelfs met hormonen te maken kan hebben? Veel vrouwen die bijvoorbeeld zwanger zijn hebben er extra last van. 
Maar ook invloeden van buitenaf kunnen de boosdoener zijn. Zo kun je van te veel zonnen ook last krijgen van een droge huid. Wanneer je vaak doucht of baddert (oh zo lekker!) kan je huid ook gauw uitdrogen. En wanneer je zeep of shampoo verkeerde ingrediënten bevat, kan je huid als reactie daarop ook gevoelig en droog worden. Helaas heeft het weer ook invloed op onze huid en laten we nu net in Nederland ook vaak last hebben van veel wind, kou en regen. 

Hieronder geven we je graag 5 tips wanneer je last hebt van een droge en gevoelige huid en wat je hier tegen kan doen. 

1. Vermijd teveel zonlicht en de zonnebank
Hoe fijn de zon ook is, probeer teveel zonlicht te vermijden. UV-straling heeft een negatief effect op je huid. Het zorgt voor uitdroging, beschadiging en een geïrriteerde huid. Natuurlijk mag je lekker genieten van de zon, maar zorg dan dat je je huid goed beschermt door middel van een zonnebrandcrème. Ook wanneer je regelmatig onder de zonnebank gaat, zorg er dan voor dat je je huid goed beschermt. Dit is enorm belangrijk. 

2. Douche en badder niet te warm en gebruik een olie
Het is algemeen bekend dat water de huid uitdroogt. Hoe warmer het water, hoe sneller je huid uitdroogt. Probeer daarom niet te warm te douchen (een temperatuur van 37 graden is warm genoeg voor je huid). Wanneer je geniet van een lekkere douche of een fijn bad, zorg dan dat je je huid ondertussen insmeert met een olie. Een showerolie of badolie is hier perfect voor (kijk bij onze producten naar heerlijk geurende shower- en badoliën). Wat ook erg belangrijk is, dat wanneer je je huid na het douchen/badderen wil droogmaken, dat je dit niet te hard doet. Het beste is om je huid droog te deppen met een zachte handdoek. 

3. Check je zeep en shampoo eens op ingrediënten
Wist je dat heel veel ingrediënten die zijn toegevoegd aan de 'standaard' zepen en shampoos, je huid enorm kunnen uitdrogen? Voorbeelden hiervan zijn SLS en SLES, in dit blog lees je hier meer over (en ook over andere schadelijke ingrediënten). Het is goed om je hiervan bewust te worden, want helaas zijn de (huid)reacties op deze ingrediënten niet mals. 

4. Zorg goed voor jezelf en je huid
Eigenlijk is dit de basis. Het is belangrijk om goed voor jezelf en je huid te zorgen. Door veel water te drinken hydrateer je je lichaam en je huid. Hierdoor heb je minder gauw last van een droge huid. Verder is het goed om je huid wekelijks zachtjes te scrubben, zo verwijder je dode huidcellen en maakt je lichaam sneller weer nieuwe huidcellen aan. Ontspanning is ook enorm belangrijk, niet alleen voor je huid maar ook voor je hoofd. Wanneer je ontspannen bent, zit je beter in je 'vel'. Dit betekent dus letterlijk eigenlijk dat je beter in je 'huid' zit ;) En natuurlijk jezelf beschermen tegen de (helaas) wisselende weersomstandigheden is heel belangrijk. Wanneer het hard waait, probeer je huid te beschermen door bijvoorbeeld een lekkere dikke sjaal te dragen en wanneer de zon te heet is, smeer je dan goed in. 

5. Smeren, smeren en nog eens smeren
Als laatste tip, smeer je lichaam regelmatig in wanneer je last hebt van een droge huid. Dit mag gerust meerdere keren per dag. Zorg dat je een fijne crème of olie hebt, het liefst zonder te veel ingrediënten en zo natuurlijk én plantaardig mogelijk. Je huid zal je heel erg dankbaar zijn. Shop hier onze fijne body oliën.

Wat doe jij wanneer je last hebt van een droge huid??

Veel liefs,
Édelie 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd