SHOP AL ONZE PRODUCTEN NU MET HOGE KORTINGEN VIA BOL.COM

Redenen om over te stappen naar een blok zeep


Steeds vaker zie je het voorbij komen, een groot blok zeep of een handige shampoobar. Waarom is dit tegenwoordig zo 'in' eigenlijk? En waarom is het überhaupt 'uit' geweest? Vroeger gebruikte iedereen het toch? 

Bij Édelie zijn we ook mega-enthousiast over de soap- en shampoobars. Graag vertellen we je er in deze blog meer over én waarom jij het eigenlijk ook zou moeten gaan gebruiken. 

Minder verpakking
Voor een blok zeep of shampoobar is echt véél minder verpakking nodig. Niet alleen de grote plastic fles die er normaal gesproken omheen zit maar ook nog de extra doosjes, gebruiksaanwijzingen, etiketten, stickers en vaak nog extra folie. Dit is bij blokken zeep en shampoo, niet het geval. Wij leveren onze zepen in een klein stukje folie en onze shampoo- en conditionerbars in een aluminium blikje. Zo wordt er veel rekening met het milieu gehouden, een extra pluspunt dus. 

Gaat veel langer mee
Wist je dat een blok/bar ook veel langer mee gaan dan een gewone fles? Onderzoek wijst uit dat een blok zeep gemiddeld tot 2 keer zo lang mee gaat en een shampoo/conditioner bar zelfs tot 3 keer zo lang. Zo hoef je dus maar 1 keer te investeren in plaats van 3 keer. Dat scheelt ook weer in je portemonnee. 

Neemt weinig ruimte in
Wanneer je op vakantie gaat neem je vaak ontzettend veel spullen mee die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Je kent het vast wel, je legt een paar setjes kleding klaar maar vertrekt toch met 10 extra setjes. Of je toilettas, vol met allerlei verzorgingsproducten, spraytjes, crèmes, zalfjes, make-upjes, noem maar op! Vol beladen ga je met 2 koffers, een rugtas en nog een extra handtas op vakantie. Een blok zeep of shampoobar is super makkelijk mee te nemen en neemt weinig ruimte in. Heb je dus weer een plekje over voor nog een extra paar slippers 😉. 

Multifunctioneel
Een blok zeep of shampoobar is multifunctioneel. Normaal gesproken heb je onder de douche misschien wel meerdere flessen staan. Een fles om je schoon te wassen, één om je huid in te smeren, één om je huid te verzorgen, één om je huid te hydrateren en dan na het douchen heb je nog een heel ritueel om je huid soepel en zacht te houden. De zeep blokken van Édelie (shop ze hier) zijn multifunctioneel, doordat er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld pure olijfolie, ben je niet perse bodylotion nodig na het douchen, je huid is immers al goed gehydrateerd. Omdat onze zepen een heerlijke geur achterlaten, kun je ook je bodymist of parfum achterwege laten. Super handig toch? 

Minder plastic
Iedereen kent tegenwoordig (helaas) het beeld van de zee vol plastic. Wanneer je overstapt op een bar, besparen we miljoenen plastic flessen per jaar. Dit is sowieso één van de belangrijkste redenen. 

Ben jij al overgestapt naar een bar of blok? Of moet je nog wennen aan het idee? 

Veel liefs, 
Édelie 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd